Teretana – Team Balkanfit

Trening snage

Trening snage je veoma poseban sport. Zašto, pitate? Jer se ovdje ciljano nastoji izgraditi mišićna masa. U ovom sportu estetika se nalazi na prvom mjestu. S vremenom se ne jača samo fizički nego i psihički. Ovaj sport se pozitivno odražava na naše tijelo. Trening snage jača muskulaturu što dovodi do toga da se zglobovi i kosti rasterećuju i time opasnost od ozljeda. Osim toga, kapacitet naših tijela se održava duže vrijeme, tako da u starosti ostajemo vitalni. Muskulatura je nešto kao amortizacija, koja naše dinamične pokrete ublažava, a ti nagli pokreti djeluju na naše zglobove.

Osim toga, trening snage povećava bazalni metabolizam – što više mišićne mase to više kalorija. Ali ne smijemo zaboraviti da je pravilan trening isto toliko bitan kao i pravilna prehrana. Ono čemu treba obratiti pažnju kod treninga snage jesu različite metode treniranja. Postoje mnogobrojne komplicirane metode treniranja, ali koja od njih služi čemu? Da li hoćemo da dobijemo na mišićnoj masi? Ili pak hoćemo smršati i definirati svoje tijelo za nadolazeće ljeto? Koliko ovaj trening utječe na razvoj našeg tijela? Za rast mišića treba trenirati sa utezima srednjih težina, tako da bi se uradilo 10 do 12 ponavljanja. Ali ako hoćemo samo da dobijemo na snazi onda trebamo prakticirati 5×5 sustav.

Kako vidite postoje različite metode i različiti sustavi. Mi ćemo ti osobno pomoći da svoje individualne ciljeve i želje postigneš tako što ćemo ti ponuditi naše znanje i iskustvo. Moje dugogodišnje iskustvo u praksi možeš ovdje pronaći u obliku video materijala koji ti stoje na raspolaganju!