Prehrana i njena uloga u sportu

Koliko je bitna uravnotežena prehrana za naše tijelo? Pravilna prehrana nije bitna samo za atletičare, nego za svakog čovjeka. Ona je jedan od odlučujućih čimbenika dobrobiti tijela, stoga i utiče na kapacitet našeg tijela. No kada prehrana postane monotona i jednostrana može doći do negativnih posljedica. Mnogi ne znaju, ali 60-80% uspjeha ovisi o uravnoteženoj prehrani.

Znanje je moć, ali moć vladanja nad vlastitim tijelom se ne podrazumijeva. Svako tijelo je individualno, što znači da ima specifičan bazalni metabolizam kojeg čine različiti čimbenici. Treba paziti na makro i mikronutrijente, te njihove raspodjelu. Raspodjela makronutrijenata podrazumijeva kompleksni sastav ugljikohidrata, bjelančevina i masnoća, dok je raspodjela mikronutrijenata sastav minerala, elemenata u tragovima i vitamina.

Pomoći ćemo vam da ovo znanje efektivno iskoristite u praksi! Također ćete pronaći mnogobrojne video snimke u kojima se kuhaju i pripremaju razna jela sa uputama, te informativne snimke sa raznim savjetima vezanih za pravilnu prehranu. Potrebno je mnogo vremena i strpljenja dok uistinu ne počnemo razumjeti potrebe svog tijela. U današnje vrijeme nažalost sve više ljudi izgube pregled nad uravnoteženom prehranom, stoga smo si zadali za cilj da vam prenesemo ovo znanje u što razumljivijem obliku.