Project Description

Za mnoge ljude, posebno Hardgainer-e i ljude koji ciljano žele povećati tjelesnu težinu, je kaloričan doručak veoma bitan. Postoje izrazi kojima definiramo ljude koji se lako debljaju ili mršaju i ljude kojima to teško pada. To su Softgainer-i (oni kojima nije toliko teško smršati ili se udebljati) i Hardgainer-i (oni kojima je jako teško smršati ili se udebljati). Posebno za Hardgainer-e preporučujem obilan doručak sa mnogo kalorija. Svi smo čuli da je doručak najbitniji obrok dana, a evo i nekoliko razloga zašto je to tako:

  1. Ako ne doručkujemo dovoljno, naše tijelo se neće pokrenuti u pravom smislu.
  2. Ako ne jedemo ništa, ili pak jedemo malo, onda naše tijelo uzima hranjive tvari (nutrijente) iz tjelesnih rezervi, što je kontraproduktivno za željenu izgradnju.
  3. Mogući su problemi sa koncentracijom, umor, bezvoljnost ili čak glavobolja.

Što znači da suz uravnotežena prehrana i obilan doručak jako bitni za dobar početak dana! Kao što vidite u videu, moj brat priprema ovaj doručak. Imamo zobene pahuljice, jer posjeduju mnogo ugljikohidrata i prirodno su bogate proteinima. Osim toga imamo i kukuruzne pahuljice, koje su jako slične zobenim u sastavu, također imamo i mlijeko te voće. Voće je jako bitno jer je puno antioksidanata, koje se brinu da se slobodni radikali u našem tijelu neutraliziraju. Slobodni radikali izazivaju rak, postoje mnogi razlozi zašto i kako oni nastaju u našem tijelu. Za one kojima je teško povećati tjelesnu težinu preporučujem da konzumiraju punomasno mlijeko umjesto nemasnog ili polumasnog mlijeka. U biti sve se vrti oko toga da unosite veći broj kalorija od Vašeg bazalnog metabolizma ukoliko želite povećati Vašu masu. Za ovo je potrebno pratiti Vaš unos, što znači morate brojati kalorije kako biste točno znali kada ste dovoljno jeli. Također je potrebno znati što su makro i mikronutrijenti. Kod makronutrijenata podrazumijevamo ugljikohidrate, proteine (bjelančevine) i masto. Mikronutrijenti su vitamini, elementi u tragovima i minerali.